Vær språkkguide

Er du norsktalende student og har lyst til å engasjere deg språkguide? Bli med på språkkafé for flyktninger og asylsøkere!

 

Som frivillig trengs ingen forberedelse på forhånd, og det vil bli utdelt samtalehefter med oppgaver for å hjelpe samtalen og språkopplæringen. Altså det eneste som forventes er en hyggelig prat over en «kopp kaffe». Språknivået er organisert fra A1 til B2.

Språkkaféene er et lavterskeltilbud, ta med en venn og bli med!

Hvordan bli frivillig i Norsk Start Oslo?

Bli med i den frivillige studentgruppen vår! 

Kan du ikke binde deg til noe fast deltagelse, ikke fortvil. Som frivillig kan du selv velge hvilke arrangementer i løpet av en uke du har mulighet til å delta på!​

For å bli frivillig sender du en forespørsel om å bli medlem i frivilliggruppen vår på facebook ved å følge denne linken: https://www.facebook.com/groups/342725439569051/, ellers kan du kontakte oss over facebook eller på mailadressen norskstartoslo@outlook.com og si at du har lyst til å være med som frivillig.

Lik og følg med på facebooksiden vår https://www.facebook.com/norskstartoslo/?ref=bookmarks for å følge med på hva vi gjør. 

Få diplom og/eller attest

 

Som frivillig får du diplom for generell deltagelse, og dette diplomet dokumenterer ditt engasjement for inkludering, integrering og samfunnsengasjement. Dersom du deltar på én aktivitet hver uke språkkafé og sport kvalifiserer du til en mer utfyldende attest. Dette er fint å legge ved en CV da det viser erfaring og engasjement som frivillig!

Delta på sportsaktiviteter

 

Sportsaktivitetene stiller ingen krav til talent eller form! Her er det kun innsats og humør. Det er en god måte å knytte bånd mellom frivillige og deltakere. Sportsaktivitetene varierer i innhold avhengig av ønsker, men volleyball og fotball har vært populært blant de som er med.

Vær med på sosiale arrangement

 

Sosiale arrangementer arrangeres omtrent hver måned. På disse arrangementene får flyktninger og asylsøkere anledning til å være med på sosiale hverdagslige aktiviteter studenter driver med, og bekjentskap knyttes. Det er en uformell setting hvor man blir bedre kjent uten å ha det faglige fokuset. Våren 2020 vil våre sosiale arrangementer med frivillige og deltakere være kunstverksted, museumsbesøk, vinteraktivtetsdag, matkveld og sommeravslutning med grilling og kubb.

I tillegg har vi gjennom semesteret også arrangementer for kun frivillige for å skape et godt sosialt felleskap blant de frivillige studentene. Våren 2020 arrangerer vi for frivillige en oppstartsfest, spillkveld/bowling, quizkveld, tapaskveld, allmøte og grilling i parken. 

Lurer du på noe eller ønsker du å prøve å bli med på noen av aktivitetene før du melder deg inn som frivillig? Bare ta kontakt med oss på mail eller Facebook. 

Norsk Start Trondheim

Adresse: Professor Brochs gate 2, Trondheim

E-post: norskstartfo@gmail.com

Org.nr: 914 077 281

  • Hvit Facebook Ikon
  • Hvit Instagram Ikon
  • Hvit Linkedin Ikon

Norsk Start Oslo

Adresse: Pilestredet 52, 0167 Oslo

E-post: norskstartoslo@outlook.com

Org.nr: 920 692 052

  • Hvit Instagram Ikon
  • Hvit Linkedin Ikon
  • Hvit Facebook Ikon