Frivillige i Norsk Start Oslo

Vi er en sosial gjeng med studenter på tvers av studieretninger i Oslo som jobber med hverdagsintegrering gjennom frivillig arbeid. Vi er nok alle litt deppa over dagens situasjon for flyktninger i verden, og ønsker å bidra med det lille vi kan her hjemme i Norge. 

frivillige_edited.jpg

Selv om det kommer færre flyktninger nå enn tidligere, er det fortsatt behov for å gjøre en innsats for at de som har kommet blir inkludert og kan delta i samfunnet som aktive medborgere. Å flytte til et nytt sted og sette seg inn i nytt språk og samfunn, kan være utfordrende og ta tid. Vi ønsker å være med på å gjøre denne prosessen litt enklere. Vi trenger gode inkludering- og integreringstiltak, spesielt rettet mot utdanning og arbeid. Her kan studenter bidra!

fullsizeoutput_2725.jpeg

Våre frivillige studenter er en stor ressurs som gjør noe bra for andre! Til gjengjeld får vi muligheten til å lære masse nytt og spennende i møte med mennesker fra hele verden. I dagens flerkulturelle og stadig mer globaliserte samfunn, er det viktig å kunne forstå og sette seg inn i andres livssyn, kultur og tenkemåter. 

 

Gjennom sosiale lavterskel-arrangementer kan vi være med på å styrke mangfold, bekjempe intoleranse og fordommer og skape en følelse av tilhørighet til samfunnet vi er alle er en del av. Vil du være med på å skape et varmere samfunn? 

Trykk på knappen for å melde deg på som frivillig. 

1.png

Vi rekrutterer nye frivillige for høstsemesteret 2021!

Vi inviterer alle studenter på rekrutteringsmøte
31. august kl. 17:15 / 18:15
for å spise pizza
og bli bedre kjent med oss!

Sjekk ut arrangement på Facebook for mer info og påmelding ved å klikke her

Hva innebærer det å være frivillig?

Å være frivillig hos oss krever ingen forkunnskaper og du deltar etter det som passer deg og din timeplan!

Som frivillig i Norsk Start Oslo bidrar du på våre aktiviteter som språkguide på vår språkkafé på tirsdager kl. 17-18:30 for personer med fluktbakgrunn. Her trenger vi alltid frivillige som kan bidra med en lettbeint samtale på norsk eller engelsk over en kopp kaffe.

Hvis du er en av den sportye typen, kan du være med på vandrende språkkafé eller sportsaktivitet annenhver torsdag kl. 16:45-18:30, eller du kan bli med på begge deler. På vandrende språkkafé går vi en enkel tur i Oslos gater og naturområder mens vi snakker norsk med hverandre og blir kjent. Eller så er vi i gymsalen på Pilestredet 50, OsloMet og spiller fotball, volleyball eller noe annen trening. Alle kan være med uavhengig av fysisk form og nivå.

 

På grunn av Covid-19 har språkkaféen vært digital i over et halvt år med kun et par gåturer når det har vært tillatt. Etter sommerferien i 2021 ser det heldigvis lysere ut, og vi satser på å få til mange hyggelige sammenkomster dette semesteret.    

1E409FB0-C4EB-4FF3-B72E-D57CE4C8FEA5.jpeg

Som frivillig kan du også delta på andre sosiale treff gjennom semesteret som bowling, spillkveld, klatring, CV-kurs, bålkveld, matkveld osv. Vi glemmer heller ikke at vi er en studentforening. For at frivilligbasen vår skal bli bedre kjent med hverandre, arrangerer vi fester, hyttetur, quiz og kurs i interkulturell kommunikasjon kun for våre frivillige. Kurset i interkulturell kommunikasjon holdes av Dialogpilotene og handler om hvordan vi kan ha en god dialog på tvers av ulike verdisyn. Alle som deltar på kurser får diplom. Du kan lese mer om Dialogpilotene her.

Mer om å være frivillig på språkkaféen

På språkkaféen deles man inn i par eller i grupper på fire etter deltakers språknivå. Det er opp til hver enkelt par/gruppe å bestemme hva dere ønsker å snakke om - kanskje dere vil løse oppgaver i vårt språkheftet, spille spill, eller gå gjennom lekser sammen. Mange av deltakerne våre ønsker gjerne å bruke språkheftet som trening til norsk/engelskeksamen, mens andre vil bare snakke løst og fast og bli kjent. Vi forsøker å rullere på hvem våre frivillige snakker med slik at de ikke får samme person hver gang. 

60C3EE4B-1743-4C47-9C7B-81DC3CF4BFBD.jpeg

Mange deltakere opplyser at det er utfordrende å komme i kontakt med norsktalende og at slike møter så å si er den eneste norsktreningen de har utenfor skole og jobb. Vi håper dermed vi får så mange studenter som mulig med på laget og som også ser verdien av å bruke sin tid til langsiktig integreringsarbeid!

Frivillige som har 80% oppmøte på språkkaféen gjennom hele semesteret kan få attest. Vi vet at dette har spilt positivt inn for tidligere frivillige i jobbsøking.
 

Hvem kan bli frivillig?

Alle som er student på en høyere utdanningsinstitusjon i Oslo kan bli med i Norsk Start. Vi ser etter deg som er nysgjerrig på mennesker og har et engasjement for integrering og inkludering av flyktninger og andre migranter. Det krever ingen forkunnskaper å være frivillig. Poenget er at det skal være sosialt og lavterskel å møtes. 

Det er viktig for oss å ha en fast frivilligbase med noenlunde fast oppmøte slik at vi kan bli en skikkelig god gjeng med kjente fjes. Derfor setter vi pris på at de som er med møter jevnlig på språkkafé og/eller vandrende språkkafé/sportsaktivitet. Men vi vet at mange har en travel hverdag, og vi tar selvfølgelig imot det du har av kapasitet. 

Hvordan bli frivillig?

For å bli frivillig melder du din interesse gjennom meldingsfunksjonen på vår facebookside «Norsk Start Oslo», eller fyll ut skjemaet ved å klikke på knappen under og vi tar kontakt med deg så fort vi kan. 

 

D08375D5-C956-4F62-B7BB-9C137B602282_edi
H20_Grefsenkollen3.jpg
fullsizeoutput_2700.jpeg
diplom.jpg
D453AC1C-6BE5-4367-8901-189B5707C788_1_2
frivillig.jpeg
IMG_2879.jpg
NSO matkveld.jpg
takk.jpg
kunstverksted.jpeg

Ikke nøl med å ta kontakt med oss hvis dette hørtes ut som noe du kunne tenke deg å være en del av eller hvis du har spørsmål. Send oss en melding på Facebook, Instagram eller e-post når som helst.