Hvordan bli frivillig i Norsk Start Oslo?

Bli kjent med andre studenter i Oslo gjennom viktig integreringsarbeid

Norsk Start Oslo består av en fast frivilligbase med samfunnsengasjerte studenter på tvers av ulike studieretninger i Oslo. I starten av hvert semester rekrutterer vi aktivt nye frivillige til foreningen, men det er bare å melde sin interesse når som helst i løpet av semesteret. Nedenfor kan du lese i mer detalj om hva det innebærer å være frivillig hos oss. 

 

 

 

Vi ser etter nye frivillige for vårsemesteret 2021!

fullsizeoutput_2721.jpeg
banner_rekruttering_V21.png

Hvem ser vi etter? 

Vi ser etter deg som er student på en utdanningsinstitusjon i Oslo, som er nysgjerrig på mennesker og som er interessert i å bidra til integrering og et varmere Oslo-samfunn. Det kreves ingen forkunnskaper eller noe relevant erfaring. Poenget med alle våre aktiviteter er at det skal være sosialt og lavterskel. 

Det er  viktig for oss å ha fast oppmøte blant frivillige slik at vi kan skape kontinuitet og et enda hyggeligere miljø med kjente fjes. Vi ser helst etter deg som kan stille opp på minst én av våre aktiviteter i uka, men tar selvfølgelig i mot det du har av engasjement og kapasitet.

For å bli frivillig melder du din interesse gjennom meldingsfunksjonen på vår facebookside «Norsk Start Oslo», eller du kan ta kontakt med oss på e-post: norskstartoslo@outlook.com

Kan du ikke binde deg til noe fast deltakelse? Fortvil ikke. Lik og følg med på facebooksiden vår for arrangementer du kan være med på for å gjøre viktig integreringsarbeid. 

Hvordan melder jeg min interesse?

fullsizeoutput_2725.jpeg

          Delta på språkkafé som samtalepartner og språkguide

                                    Tirsdager (fysisk) kl. 17-18:30 og torsdager (digital) kl. 17-18

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Majoriteten av våre frivillige er det som kalles samtalepartner og språkguide. Det betyr at de deltar fast på vår ukentlig språkkafé enten det er digitalt eller fysisk, eller begge deler. Språkkafeen skal være et lavterskeltilbud for at studenter og flyktninger og andre migranter kan møtes, snakke norsk/engelsk og lære av hverandre over en kopp kaffe og noe snacks. 

Mange av flyktningene som kommer er veldig akademisk interesserte og ønsker å bli bedre i norsk eller engelsk for å kunne få seg jobb eller begynne å studere. Som studenter sitter vi med helt unik kunnskap her for våre nye Oslo-borgere som må lære seg det norske utdanningssystemet og arbeidsmarkedet å kjenne. Til gjengjeld har vi som frivillige en unik mulighet til å komme i kontakt med mennesker over alle verdens hjørner og meske oss i mengder av ny kunnskap og spennende samtaler. I tillegg er det viktig for oss å opprettholde et akademisk fokus på språkkafeen. Vi har et fantastisk samarbeid med Akademisk dugnad ved OsloMet som lager hefter til oss hver uke med oppgaver på alle språknivåer. En del av våre deltakere ønsker å se på disse heftene under språkkafeen, mens andre bruker språkkafeen som en sosial møteplass for å snakke om løst og fast. 

Vi er stolte over at vi kan tilby en av de mest populære språkkafeene i Oslo. Vi får mye skryt av at vi er unge og at det alltid er så god energi og stemning. I tillegg har vi mange frivillige som gjør at deltakere kan snakke i par eller i grupper på fire og får dermed mye muntlig trening. Mange deltakere opplyser at det er utfordrende å komme i kontakt med norsktalende og at slike møter så å si er den eneste norsktreningen de har utenfor skole og jobb. Vi håper dermed vi får så mange studenter som mulig med på laget og som også ser verdien av å bruke sin tid til langsiktig integreringsarbeid.

 

Vi ønsker helst å ha to fysiske språkkafeer i uka, men grunnet en uforutsigbar koronasituasjon håper vi i første omgang at vi kan møtes fysisk på tirsdager i Studenthallen i Pilestredet 52 på OsloMet fra og med februar 2021. Nytt for dette semesteret er at vi skal fast ha digital språkkafé på torsdager kl. 17-18 etter ønske fra deltakere som setter pris på et digitalt tilbud nå i koronatid. Vi vil også ha to digitale språkkafeer tirsdag 19. januar og tirsdag 26. januar kl. 17-18:30. Sjekk ut facebooksiden vår for oversikt over planlagte arrangementer. 

Frivillige som har 80% oppmøte på språkkafeene gjennom hele semesteret får attest. Vi har erfaringer med at dette har spilt positivt inn for tidligere frivillige i jobbsøking. 

               Onsdagstur 

                                Annenhver onsdag kl. 16:30-18:00

På onsdager har vi pleid å ha sportsaktivitet inne i gymsalen til OsloMet med diverse lagsporter. I 2020 ble denne aktiviteten svært redusert på grunn av Covid-19. Vi starter dermed 2021 med en ny aktivitet, nemlig gåturer i Oslos gater og natur. En fin mulighet for både frivillige og deltakere å utforske mer av den fantastiske byen vår. I tillegg er det jo både sosialt og deilig å komme seg ut i frisk luft samtidig som man bidrar med integreringsarbeid. 

Flesteparten av de frivillige som er med på sportsaktivitet deltar også på språkkafeen, men vi ønsker hjertelig velkommen studenter som bare vil være med på gåturer vårsemesteret 2021. Alle kan være med uavhengig av sportslig nivå. Sjekk ut  for arrangementet. Påmelding kreves og påmeldingsskjema vil ligge lenket i arrangementet på facebooksiden vår.

Kontakt oss på facebook eller e-post om du ønsker å delta på onsdagsturer. 

Når forholdene tillater det vil vi fortsette med sportsaktiviteter, primært fotball og volleyball i gymsal, men også uteaktiviteter, turer og hva enn av fysisk aktivitet vi kan ta initiativ til. 

H20_Grefsenkollen3.jpg
fullsizeoutput_2700.jpeg

              Egne sosiale sammenkomster og kurs i                  interkulturell kommunikasjon 

Vi glemmer heller ikke at vi er en studentforening. For at frivilligbasen vår skal bli bedre kjent med hverandre har vi også sosiale sammenkomster kun for frivillige. Dette har stort sett bestått av fester, quizer, matkvelder, filmkvelder, restaurantbesøk og grilling i park. Vi håper å få til mer av dette i 2021. 

I tillegg tilbyr vi våre frivillige et kurs i interkulturell kommunikasjon. Kurset holdes av Dialogpilotene og tilpasses foreningens ønsker om tema og problematikk. For eksempel har et av temaene handlet om hvordan man kan ha en god dialog på tvers av ulike verdisyn. Alle som deltar på kurset får diplom. Du kan lese mer om Dialogpilotene her

D453AC1C-6BE5-4367-8901-189B5707C788_1_2
diplom.jpg

Delta på flere sosiale inkluderingsarrangementer

 

Vi har også andre sosiale sammenkomster gjennom semesteret hvor frivillige og deltakere kan bli kjent gjennom ulike aktiviteter. Tidligere har vi bowlet, spilt minigolf, vært på museer, bålkvelder og masse annet gøy. Arrangementene er som regel gratis å være med på. På grunn av Covid-19 og smittevern vil de fleste arrangementer ha påmelding. Følg med på facebooksiden vår for å få oversikt over arrangementer for vårsemesteret 2021. 

NSO matkveld.jpg
kunstverksted.jpeg
museum.jpg
takk.jpg

Ikke nøl med å ta kontakt med oss hvis dette hørtes ut som noe du kunne tenke deg å være en del av eller hvis du har spørsmål. Send oss en melding på Facebook eller e-post når som helst.