top of page

Hvordan bli frivillig i Norsk Start Trondheim?

Å være frivillig i Norsk Start Trondheim innebærer å enten bli samtalepartner eller mentor. 

Vi glemmer heller ikke at vi er en studentforening og i løpet av semesteret har vi flere sosiale sammenkomster. Vi "quizzer" etter samtalemøtene, har hyttetur, hyggekvelder, kurs og lignende. Å være med i Norsk Start Trondheim handler også om å bli kjent med andre samfunnsengasjerte studenter på tvers av alle campus i byen. 

Kan ikke binde deg til noe fast verv, men vil gjerne være med å bidra med det du kan? Fortvil ikke. I løpet av semesteret har vi flere arrangementer som er åpne for alle norsktalende studenter i Trondheim.

​​

Lik og følg med på facebooksiden vår https://www.facebook.com/norskstart/ og vår kalender for arrangementer du kan være med på for å gjøre viktig integreringsarbeid.

 

Hjelp en flyktning med å skrive CV

CV-workshop

Mange nyankomne sitter med mye kompetanse og ressurser, som vil være til god nytte for det norske samfunnet. Når de skal ut å søke jobb, kan det være utfordrende å få dette frem i jobbsøkerprosessen. Dermed ønsker vi hjelp fra studenter eller andre som kan bidra på vår CV-workshop.

Deltakerne er flyktninger med fagbakgrunn innenfor: farmasi, vernepleien, sykepleien, arkitektur, pedagogikk, sosialt arbeid, jus, organisasjonsarbeid, IT, økonomi, elektronikk og fotografering. Vi søker alle frivillige som ønsker å bistå, men tilhører du en av disse fagretningene er dette et ekstra pluss.

Vi håper du har lyst til å bidra til å gjøre det enklere for flyktninger å komme inn i arbeidslivet!

Ta kontakt for påmelding og eventuelle spørsmål:

norskstartfo@gmail.com

www.facebook.com/norskstart

Bli samtalepartner

Bli samtalepartner

Er du norsktalende student og har lyst til å engasjere deg som samtalepartner?

 

Å være samtalepartner i Norsk Start Trondheim betyr at du møter opp hver tirsdag kl. 18:50-20:00 på våre samtalemøter (språkkafé) et helt semester (unntak eksamensperioden).

 

Samtalemøtene skal være et lavterskeltilbud for å bli kjent og snakke norsk primært med bosatte flyktninger i Trondheim. 

DSC05177.jpg

Hvordan organiseres oppgavene? 

På samtalemøtene prøver vi å ha én-til-én-samtale, altså at man snakker med en og samme person under hele møtet. På neste samtalemøtet har man som oftest en ny samtalepartner. Du trenger ikke å forberede deg på forhånd. Det eneste som forventes er en hyggelig prat over en «kopp kaffe». 

Hvem ser vi etter? Vi ser etter deg som er student på en utdanningsinstitusjon her i Trondheim, som er nysgjerrig på mennesker og som er interessert i å bidra til integrering. Vi tar opp nye samtalepartnere i starten av hvert semester.

Ung i Norge

Ung i Norge

Prosjektet ung i Norge er ett nytt prosjekt startet i samarbeid med Trondheim kommune. Det handler om å jobbe med enslige mindreårlige flyktninger på OPAL. Det vi er ute etter her er motiverte studenter fra flere forskjellige retninger til å hjelpe med lekser samt å være en slags kontaktperson for disse ungdommmene. Formålet er å skape relasjoner til personer nærmere i alder og utenfra (altså ikke fra kommunen). Deltagelse i Ung i Norge er litt mer krevende enn å delta på vanlige samtalemøter.  Hvis dette virker interessant, ta kontakt med oss på facebook.

bottom of page