top of page
  • Forfatterens bildeNorsk Start

Vellykket CV-workshop for tidligere flyktninger på vei ut i arbeidslivet

Oppdatert: 13. jan. 2019


Publisert: 26.09.2018


Den 19. september 2018 arrangerte Norsk Start Trondheim en CV-workshop for tidligere flyktninger som er på vei inn i arbeidslivet. Arrangementet ble holdt i samarbeid med Kvalifiseringssenteret for innvandrere og NTNU for flyktninger.Som et ledd i å støtte deltakere i introduksjonsprogram som er kommet til Norge med høy grad av utdanning, ble det tatt initiativ til å arrangere en en-til-en CV-workshop. Opp mot denne gruppen har INN opprettet et mentorprogram, med støtte fra IMDI. I mentorprogrammet blir deltakeren koblet opp mot en fagperson innenfor sin egen fagretning, som bidrar med å etablere det kjennskap til det aktuelle feltet i Norge, som kan være til nytte i prosessen mot relevant jobb.


Deltakerne har tilstrekkelig med utdanning, men mange kan oppleve barrierer i arbeidet med å få presentert kompetansen sin på en tilstrekkelig måte på norsk. Studentene er en unik ressurs ved at de kan tilby en individuell faglig veiledning til deltakere med samme faglige bakgrunn. Kvalifiseringssenteret for innvandrere inngikk derfor et samarbeid med Norsk Start, med sitt brede nettverk ut mot studenter.


Norsk Start rekrutterte dermed studenter med samme utdanningsbakgrunn som deltakerne i introduksjonsprogrammet, og inviterte disse til en CV-kveld den 19. september 2018. Kvelden ble innledet av Karrieresenter Trønderlag som holdt en kort presentasjon om hva en CV bør inneholde og hvordan den bør se ut. Deretter jobbet studenten og deltakeren i par, 16 par totalt, med å perfeksjonere deltakerens CV.


Studentene skal selv snart ut i det samme arbeidsmarkedet, og med et stort frivillig engasjement og et godt innblikk i det norske fagmiljøet er de en unik ressurs til å hjelpe flyktninger med å oversette utenlandsk kompetanse til norsk og bygge opp CVen med gode formuleringer på en stilren måte.


Arrangementet ble vurdert til en suksess, hvor deltakeren fikk en personlig og god veiledning de vanskelig kunne fått noe annet sted. Flere av studentene og deltakerne utvekslet kontaktinformasjon, slik at deltakeren kan ta kontakt dersom eventuelle flere spørsmål skulle oppstå. Mange av parene møttes også igjen på kommunens lokaler den 3. oktober for å jobbe videre med CVene, hvor kommunen og Norsk Start var tilstede for eventuell veiledning og oppfølging.
Siste innlegg

Se alle

Oppstart 2020

Hei alle sammen! Idag, mandag 31.08, har vi styremøte om oppstarten av semesterets aktiviteter! Det innebærer å planlegge første samtalemøte, som blir tirsdag 08.09! Håper vi ser mange kjente og kjær

Comentarios


bottom of page