top of page
  • Forfatterens bildeNorsk Start

Semestermelding våren 2018

Oppdatert: 13. jan. 2019


Publisert: 23.05.2018


Da var vårsemesteret 2018 dessverre over. Vi takker for denne gang, og gleder oss masse til høsten 2018 med flere hyggelige møter på tvers av bakgrunn og kulturer. Dette semesteret har vært utrolig givende og gøy, og jeg sitter igjen med så mange hyggelige minner og erfaringer. Jeg møter stadig kjente fjes fra Norsk Start på bussen, i butikken og i gatene. Jeg blir alltid møtt med et hyggelig smil og et hei. Det er slike små hendelser som gjør at jeg forstår at det ikke skal så mye til for å gjøre Trondheim til en varmere og mer inkluderende by. Bare et lite smil eller vink er nok til at jeg blir litt mer glad og at dagen blir litt lettere.


Dette kunne ikke vært mulig uten den fantastiske frivilligheten i Trondheim, og vi i Norsk Start er stolte over å få være en del av dette. Semesteret har bydd på flere muligheter og samarbeidsparnere for oss, og vi er nå en del av et nettverk med andre organisasjoner der det bugner av muligheter. Det er viktig at vi bruker hverandre, hjelper og samarbeider på tvers. Blant annet har vi dette semestesteret begynt å samarbeide med Studentersamfundet. Sammen har vi arrangert to språkkafeer for alle som vil praktisere norsk. Å få Studentersamfundet med på inkluderingsarbeidet har vært veldig stas, og vi satser på å få til dette igjen til høsten.


Språkkafé på Studentersamfundet
I tillegg har flere engasjerte studenter kommet på banen ved samarbeidet vårt med NTNUI Ski&Fjellsport om en vinteraktivitetsdag. En fortreffelig dag i Bymarka der flere fikk prøve seg med ski på beina.


Videre har vi arrangert et helt nytt prosjekt kalt Ung i Norge, som var rettet mot enslige mindreårige. Kvelden besto av å snakke om ulike temaer som unge i Norge må ta stilling til med fokus på vennskap og kjærlighet.Dette er bare noen få av de mange møtende som har funnet sted dette semesteret. Videre er det viktig å ikke glemme mentorprosjektet vi har hatt gående parallellt med alt det andre. 13 fine studenter fra forskjellige studieretninger har vært mentorer for 11 herlige deltakere som vil bli kjent med NTNU og tilegne seg kunnskap.


I tillegg har vi byttet navn fra Norsk Start til Norsk Start Trondheim fordi Norsk Start startet opp i Oslo dette semesteret, og vil starte for fullt etter høsten. Verdt å sjekke ut på facebook om du er student i Oslo.


Semesteret ble avsluttet med organisasjonens første åpne allmøte med åpent valg for alle studentene i organisasjonen.  Maria (til høyre) ble valgt som ny nestleder, Ola (til venstre) som deltakeransvarlig og Sunniva som ny rekrutteringsansvarlig (i midten) – GRATULERER!
Vi har allerede en del ideer og tanker om neste semester, blant annet en jobb- og CV-kveld sammen med organisasjonen Men at Work, og et litteraturprosjekt i samarbeid med Litteratur for Inkludering.


Helt til slutt er det nødvendig å rette oppmerksomheten til våre fantastiske samtalepartnere. Jeg, og resten av styret, kan ikke få takke våre samtalepartnere nok for den innsatsen de gjør. Jeg er så takknemlig for å ha blitt kjent med så herlige og flotte mennesker.


Vi gleder oss masse til å starte opp igjen og møte dere alle sammen!


Hilsen Ida Marlene Henriksen Leder for Norsk Start Trondheim

Siste innlegg

Se alle

Oppstart 2020

Hei alle sammen! Idag, mandag 31.08, har vi styremøte om oppstarten av semesterets aktiviteter! Det innebærer å planlegge første samtalemøte, som blir tirsdag 08.09! Håper vi ser mange kjente og kjær

Comments


bottom of page